Schade van de schrijversstaking

Door trosens op dinsdag 22 april 2008 21:10 - Reacties (16)
Categorie: Tv, Views: 6.025

De staking van Amerikaanse scenarioschrijvers had zo zijn voordelen. Zo ben ik weer helemaal bij met Lost, Heroes en 24 en kon ik zelfs tijd vinden om wat nieuwe series een kans te gunnen. Nu de schrijvers weer hun pen opgepakt hebben wordt het ook duidelijk wat de daadwerkelijke schade is voor de tv-liefhebber. Ondanks dat de staking nog niet eens vier maanden duurde, heeft het ook effect op langer termijn.

Jack Bauer mag pas in 2009 weer terroristen mishandelen, doordat het zevende seizoen van 24 een geheel jaar uitgesteld werd. De superhelden uit Heroes moesten het doen met elf afleveringen in plaats van de beoogde vierentwintig. Daarnaast werd de nieuwe spin-off serie Heroes: Origins geheel afgelast. Bekende regisseurs zouden deze serie op zich nemen, waarin elke week een ander personage geÔntroduceerd zou worden. De kijker zou uiteindelijk beslissen welk karakter de overstap mocht maken naar de oorspronkelijke Heroes-serie. Bijna een Idols voor superhelden dus.

http://tweakers.net/ext/f/MLpRn7zE5ZaivPlYq417CtHF/full.jpg

Het vierde seizoen van Lost zou zestien afleveringen bevatten, maar door de staking stranden de seriemakers bij de achtste episode. 24 april wordt het seizoen hervat, al eindigt het seizoen nu na veertien afleveringen. Bij Prison Break kon ik er niet wakker om liggen dat het matige derde seizoen afliep na dertien afleveringen. Ook hier viel het doek voor de geplande spin-off genaamd Prison Break: Cherry Hill over een vrouwengevangenis.

Tijdens de staking zijn ook een reeks aan series gecancelled. Hierbij is het niet altijd duidelijk of de schuld aan de staking ligt. Zo kregen de sciencefiction series Bionic Woman en Journeyman geen nieuw seizoen meer.

Mocht je overigens nog tijd hebben voor een nieuwe serie, geef dan Jericho een kans. De serie verteld over een nucleaire explosie nabij een Amerikaanse stad. Deze keer geen grote wereldstad, zoals New York, maar het kleine afgelegen Jericho in Kansas. Het kleine plaatsje is door de explosie afgesneden van de bewoonde wereld en kan enkel gissen wat er in de rest van het land gebeurt. Is Amerika in een oorlog belandt of is het enkel een ongeluk? Indien het een aanval is, wie zit er dan achter en zijn er meer plaatsen getroffen?

Het is een interessante insteek om de gebeurtenissen te volgen vanuit dit kleine plaatsje. Als kijker deel je de onzekerheid met de dorpsbewoners. Het is alleen jammer dat ook deze serie gestaakt is na een kort tweede seizoen. Ondanks dat de moeite van het kijken waard.

http://tweakers.net/ext/f/bIIWjnPaS2ugfLgn0ev6ywIe/full.jpg

Volgende: 21 augustus eerste Avatar beelden in bios 08-'09 21 augustus eerste Avatar beelden in bios
Volgende: Mijn film vertoond op het Film Front Festival 01-'08 Mijn film vertoond op het Film Front Festival

Reacties


Door Tweakers user Peleus2K, dinsdag 22 april 2008 21:40

Leuke blog. Ik heb onlangs The Wire ontdekt met dank aan diezelfde staking. Een top-serie al in het 5e seizoen:

http://www.hbo.com/thewire/

Door Tweakers user TomBongers, dinsdag 22 april 2008 21:40

Moet eerlijk zeggen dat ik een heleboel van deze series inderdaad ook volg... zeer irritant dat alles nu pas weer begint... maar acht..... wat doe je er aan he ;)

Door Tweakers user FatalError, dinsdag 22 april 2008 21:45

Erg jammer dat Jericho alsnog stopt. Ik vond dit seizoen echt meesterlijk goed.

Door Tweakers user Patriot, dinsdag 22 april 2008 23:50

Het is inderdaad jammer dat de series nu pas een beetje op gang komen (als je geluk hebt). Series als NCIS hebben juist sinds twee weken weer afleveringen en hoewel dat fijn is, is het wel lastig om na zo'n lange tijd weer in de serie te komen.

Wachten op Heroes gaat erg lang duren, kan me niet niet voorstellen dat ik nog goed weet wat er allemaal is gebeurd tegen de tijd dat het weer begint..

Door Tweakers user Aapje, woensdag 23 april 2008 09:32

@patriot: Gaaf toch, kan je heroes overnieuw kijken :P:9

Door Tweakers user Kettrick, woensdag 23 april 2008 09:51

Ik ben ook totaal kwijt wat ik nu wel en niet gezien heb :(, Lost, Prison break, Grey's Anatomy en Heroes kan ik dus gewoon weer vanaf de eerste epp. gaan kijken >:)

Door Tweakers user Killemov, woensdag 23 april 2008 10:02

@trosens:
Hey Gast! Je hebt de omschrijving van Jericho kompleet vern**kt. Even logisch nadenken he want wat valt er nog te doen in een stad als er een atoombom is ontploft? Precies, bitter weinig.

Waar gaat Jericho dan WEL over: Jericho is een komplotactiedramaserie over het gehucht Jericho dat zich staande moet zien te houden als in een aantal grote steden in de US atoombommen afgaan en het overheidsorgaan ophoudt te bestaan. (Leuk? Zie Jeremiah)
De serie loopt alleen jammerlijk afgeraffeld af. De serie werd eigenlijk al gecanceld na het 1e seizoen maar is onder grote druk van de fans (en de tonnen pinda's) toch nog even verlengd om er een einde aan te breien.

Bionic Woman (Leuk? Zie ook Jake 2.0) was echt een goeie remake en Journeyman (Leuk? Zie ook Quantum Leap) staat kwalitatief op een hoog niveau. Dan worden zulke series afgeschoten (Firefly anyone?) en dan moet je maar zien wat voor troep er voor in de plaats komt.

Zucht...

Door Tweakers user siepeltjuh, woensdag 23 april 2008 12:37

Oke, prisonbreak is geen absolute topper, maar vond hem wel aardig. Jammer dat het nu bij epp 13 eindigt. Midden in het verhaal, geen einde geen nix.

Lost is echt super, maar die korten ze dus in naar 14, dat is echt zo flippin zonde, hij mocht om mij nog wel 30 epp`s lang zijn.

Door Tweakers user ReVision, woensdag 23 april 2008 13:08

Ik vind het nou niet bepaalt erg dat er geen spin-off's komen van heroes en prison break.
Zo verziek je de hele serie door het gewoon uitmelken van een populaire serie.
Ze moeten het gewoon houden op enkel de serie geen slappe aftreksels.

Wat ik trouwens niet helemaal snap is, waarom bij de verschillende serie's niet gewoon is verder gegaan waar is gestopt. Waarom helemaal een nieuw seizoen starten als je ook gewoon verder kan gaan waar je bent gebleven.

Waarschijnlijk zodat mensen ook de halve seizoenen voor de volledige prijs aanschaffen ondanks dat het veel minder episode's zijn.

Door Tweakers user Hobbles, woensdag 23 april 2008 13:08

Zou NBC weer een apennootjes invasie krijgen als ze Jericho nu weer stoppen? :)

Door Tweakers user D3ton8oR, woensdag 23 april 2008 14:51

Misschien minder bekend bij "ons" (Belgie.. geen idee welke series er bij jullie op TV te volgen zijn) maar leuke ontdekkingen:

* Drive: hoopje amerikanen die (onder behoorlijke dwang) tegen elkaar racen in een gevaarlijke roadrace, elk met een ander doel. Ondertussen gestopt, maar de verhaallijn werd wel helemaal afgewerkt.. Is dus uiteindelijk een mini-serie geworden. Zeker eens het kijken waard!

* Reaper: Sam ontdekt op z'n 18e dat zijn ouders zijn ziel verkocht hebben aan de duivel dus nu moet hij allerlei "werkjes" voor hem opknappen (ontsnapte geesten uit de hel terugsturen) met de hulp van zijn collega's Sock (de obligate idioot, maar wel een hele grappige). Ondertussen al aan (don't shoot me if I'm wrong) 13 afleveringen geloof ik. Mooie comedy reeks, al aardig wat mee gelachen.

* Dexter: Is even op tv geweest bij ons maar na enkele afleveringen al afgevoerd denk ik (ik kijk niet zoveel tv, ik volg ze via computer). Gaat over een bloedspatexpert die mensen opjaagt die ontsnapt zijn aan gerechtigheid. Eerste seizoen was fantastisch, tweede seizoen is ook "smullen". Zeker eens bekijken als je deze nog niet kent.

Voor de mensen die reeds weinig vrije tijd hadden: sorry, maar als je deze 3 hierboven er nog eens bijneemt zal het er niet beter op worden ;-)

Veel plezier aan de mensen die ze nog niet kenden en die ik nieuwsgierig gekregen heb naar deze 3 (in mijn ogen allemaal even geweldig, ondanks het zeer verschillende thema) series.

Door Tweakers user Killemov, woensdag 23 april 2008 16:33

@ReVision: Het idee achter de spin-off van Heroes vind ik in ieder geval wel goed. Spin-offs in zijn geheel bashen is natuurlijk niet handig. Angel (Buffy), Torchwoord (Doctor Who), ... ik noem er maar een paar. Het amerikaanse uitzendregime lijkt inderdaad nogal ehm, strict.

@Hobbles: Jericho IS afgelopen, uit, finito, einde. Daar gaat geen pinda wat tegen beginnen.

@D3ton8oR: Drive klinkt ehm ... vreemd? Reaper wordt in NL bij Comedy Central uitgezonden Over Dexter heb ik wel meer goeie dingen gehoord/gelezen ook maar even binnentrekken dus. :)

Blog hijack(?): Welke series die je hier niet kunt zien vind je nou echt cool?

(Ehm ... hier dus wat series die je hier niet kunt zien die ik dus nou echt cool vind.)
Cool: Battlestar Galactica, ReGenesis (!!!), Terminator: The Sarah Connor Chronicles, Journeyman.
Grappig: My Name is Earl, Samantha Who? en Eureka!

Door Tweakers user TomBongers, woensdag 23 april 2008 18:26

Nu ik dit zo lees zie ik een heleboel series terug die ik ook gekeken heb.

Ik ben zelf uit wanhoop laatst Babylon 5 gaan kijken. Ik moet zeggen dat het een best geinige serie is. De kwaliteit van het filmen is ruk. Maar wat wil je. Het komt uit 1994. Wat ik zelf leuk vind aan deze serie is dat het in mijn ogen best wel eens zo zou kunnen zijn. Dit in tegenstelling tot de Star Trek series. (ik moet hier wel bij toegeven dat ik die ook met plezier kijk ;-) )

Door Tweakers user trosens, woensdag 23 april 2008 22:28

@Killemov ik bedoelde natuurlijk een explosie *nabij* een Amerikaanse stad, ander was er geen serie :)

Door Tweakers user Xardas, woensdag 23 april 2008 22:51

@killemov: Don't be so sure of that! Er gaan geruchten dat SciFi channel Jericho gaat oppakken om er een vervolg van te maken. Die serie is mijn ogen te snel gestopt en ik denk dat er meer mensen zijn die er zo over denken.

Door Tweakers user Hielko, zaterdag 26 april 2008 13:21

Jericho was inderdaad een topserie, alhoewel ik het tweede seizoen wat minder vond (maar beter dan niks). Dexter is trouwens absoluut een aanrader, echt geniaal. Het 3e seizoen komt er als het goed is deze zomer weer aan :)

Reageren is niet meer mogelijk