Meningen Cloud Atlas lopen uiteen

Door trosens op vrijdag 9 november 2012 14:11 - Reacties (1)
Categorie: Film, Views: 3.172

De meningen zijn verdeeld over de film Cloud Atlas, gemaakt door The Matrix regisseurs samen met regisseur Tom Tykwer.

Filmjournalist Roger Ebert noemt het "een van de meest ambitieuze films ooit gemaakt" en het wordt tevens een van de belangrijkste films van dit jaar genoemd, al zien anderen het als een mislukking: "een unieke en totaal ongeŽvenaarde ramp" (Slant Magazine).

Dat het een bijzonder project is staat in ieder geval vast. De verfilming van de bestseller van David Mitchell vertelt zes verhalen die zich in een verschillende tijd en op verschillende plaatsen afspelen en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Ieder verhaal heeft zijn eigen tijdsgeest en bijpassend taalgebruik en acteurs spelen meerdere personages in de verhalen. Zo speelt acteur Hugo Weaving (The Matrix) maar liefst zes verschillende rollen. Acteur spelen ook personages van een ander geslacht of ras. Andere acteurs in de film zijn Tom Hanks, Halle Berry, Ben Whishaw, Hugh Grant en Susan Sarandon.

Ondanks dat de film Engels gesproken is, betreft het een Duitse productie en met een budget van 100 miljoen dollar is het de duurste Duitse film ooit.

Een Nederlandse recensie is te lezen op MovieScene. Ik ben erg benieuwd wat andere recensies over deze bijzondere film gaan zeggen.

Cloud Atlas draait vanaf 29 november 2012 in de bioscoop.

Volgende: The Dark Knight Rises teaser trailer a.s. vrijdag? 07-'11 The Dark Knight Rises teaser trailer a.s. vrijdag?

Reacties


Door Tweakers user Ram0n, vrijdag 9 november 2012 14:19

De meningen lopen inderdaad nogal uiteen, maar gelukkig zijn het de recensenten met wie ik me doorgaans het meest identificeer die erg positief zijn. Ik kijk hier al lang naar uit en ben dan ook ontzettend benieuwd, maar besef ook dat een gezonde dosis scepsis (zeker in dit geval) geen kwaad kan.

Hoe dan ook lijkt het een uniek project te zijn geworden, of het nu helemaal weet te slagen of niet :)

Reageren is niet meer mogelijk