Schade van de schrijversstaking

Door trosens op dinsdag 22 april 2008 21:10 - Reacties (16)
Categorie: Tv, Views: 6.026

De staking van Amerikaanse scenarioschrijvers had zo zijn voordelen. Zo ben ik weer helemaal bij met Lost, Heroes en 24 en kon ik zelfs tijd vinden om wat nieuwe series een kans te gunnen. Nu de schrijvers weer hun pen opgepakt hebben wordt het ook duidelijk wat de daadwerkelijke schade is voor de tv-liefhebber. Ondanks dat de staking nog niet eens vier maanden duurde, heeft het ook effect op langer termijn.

Jack Bauer mag pas in 2009 weer terroristen mishandelen, doordat het zevende seizoen van 24 een geheel jaar uitgesteld werd. De superhelden uit Heroes moesten het doen met elf afleveringen in plaats van de beoogde vierentwintig. Daarnaast werd de nieuwe spin-off serie Heroes: Origins geheel afgelast. Bekende regisseurs zouden deze serie op zich nemen, waarin elke week een ander personage geÔntroduceerd zou worden. De kijker zou uiteindelijk beslissen welk karakter de overstap mocht maken naar de oorspronkelijke Heroes-serie. Bijna een Idols voor superhelden dus.

http://tweakers.net/ext/f/MLpRn7zE5ZaivPlYq417CtHF/full.jpg

Het vierde seizoen van Lost zou zestien afleveringen bevatten, maar door de staking stranden de seriemakers bij de achtste episode. 24 april wordt het seizoen hervat, al eindigt het seizoen nu na veertien afleveringen. Bij Prison Break kon ik er niet wakker om liggen dat het matige derde seizoen afliep na dertien afleveringen. Ook hier viel het doek voor de geplande spin-off genaamd Prison Break: Cherry Hill over een vrouwengevangenis.

Tijdens de staking zijn ook een reeks aan series gecancelled. Hierbij is het niet altijd duidelijk of de schuld aan de staking ligt. Zo kregen de sciencefiction series Bionic Woman en Journeyman geen nieuw seizoen meer.

Mocht je overigens nog tijd hebben voor een nieuwe serie, geef dan Jericho een kans. De serie verteld over een nucleaire explosie nabij een Amerikaanse stad. Deze keer geen grote wereldstad, zoals New York, maar het kleine afgelegen Jericho in Kansas. Het kleine plaatsje is door de explosie afgesneden van de bewoonde wereld en kan enkel gissen wat er in de rest van het land gebeurt. Is Amerika in een oorlog belandt of is het enkel een ongeluk? Indien het een aanval is, wie zit er dan achter en zijn er meer plaatsen getroffen?

Het is een interessante insteek om de gebeurtenissen te volgen vanuit dit kleine plaatsje. Als kijker deel je de onzekerheid met de dorpsbewoners. Het is alleen jammer dat ook deze serie gestaakt is na een kort tweede seizoen. Ondanks dat de moeite van het kijken waard.

http://tweakers.net/ext/f/bIIWjnPaS2ugfLgn0ev6ywIe/full.jpg

Mening Terminator tv-serie

Door trosens op dinsdag 15 januari 2008 21:36 - Reacties (3)
CategorieŽn: Film, Tv, Views: 3.577

Na de eerste aflevering van Terminator: The Sarah Connor Chronicles gekeken te hebben was het duidelijk wat de serie mist: een goede slechterik. De allesvernietigende stoÔcijns kijkende Terminator werd namelijk vertolkt door een inwisselbare b-acteur.

Het lijkt er echter op dat er verschillende bad-guy robots voorbijkomen in de serie - dus er is nog hoop. In de films waren Arnold Schwarzenegger in deel 1 en Robert Patrick in het vervolg uitstekend gecast en onderdeel van de succesformule. Het is daarom ook te hopen dat de Terminator een passend gezicht krijgt die we in meerdere afleveringen gaan terug zien. Want wat zou Heroes zijn zonder Sylar en Prison Break zonder Theodore "T-Bag" Bagwell?

Afgezien van de Terminator heeft de serie potentie. De rol van John Connor past uitstekend bij Thomas Dekker die je misschien kent uit het eerste seizoen van Heroes als maatje van Claire. Opnieuw wordt het leven van John bedreigt door een robot van de toch niet uitgeroeide Skynet-maatschappij. John en zijn moeder Sarah besluiten het ontstaan van de firma eens en voor altijd te voorkomen. Hierbij krijgen zij de hulp van de vrouwelijke robot Cameron Phillips. De naam is overigens een eerbetoon aan James Cameron, regisseur van de eerste twee films.

http://tweakers.net/ext/f/dD3BNTo4bewnLr3z7bTrNQAE/full.jpg

De keuze om van Cameron een leeftijdsgenoot van John te maken duidt op een mogelijke romance tussen beide in de serie. Het lijkt erop dat de tv-reeks genoeg actie zal brengen, maar ook de karakters verder gaat uitdiepen. Daarnaast is het interessant dat het reizen in de tijd niet alleen mogelijk is voor robots, maar ook de Connor familie. Met deze ingrediŽnten en een betere slechterik kan de serie het nog schoppen tot iets moois.

In 2009 zien we wat regisseur McG (Charlie’s Angels) met de filmlicentie doet. Hij werkt aan de vierde film getiteld Terminator Salvation: The Future Begin.