Mijn film vertoond op het Film Front Festival

Door trosens op dinsdag 15 januari 2008 22:30 - Reacties (4)
CategorieŽn: Film, Overig, Views: 3.730

Goed nieuws, mijn film is geselecteerd voor vertoning op de 'dag van de korte film', onderdeel van het Film Front Festival. Nou lag mijn filmpje al weer een tijd op de plank dus was het tijd om hem af te stoffen.

Het gaat om 'Stained' een korte stopmotion-film van acht minuten, waarin het verhaal verteld wordt van een echtpaar dat intrekt in een oude kerk. Ze willen de kerk opknappen om uiteindelijk hier te kunnen preken. Het grootste glas in lood raam uit de kerk lijkt de man aanwijzingen te geven over de dood van hun kind.

http://tweakers.net/ext/f/WuAunOEC8B7SOl5ezVpp5cvc/full.jpg

Stopmotion is de techniek waarbij een pop in een bepaalde houding neergezet wordt en met de camera wordt hiervan een foto geschoten. Vervolgens wordt de houding van het figuur een fractie veranderd en wordt er opnieuw ťťn foto geschoten. Als dit herhaaldelijk wordt gedaan en de beelden achterelkaar gezet worden lijkt het alsof het voorwerp uit zichzelf beweegt. Een hels karwei dus :-) De film is overigens het product van een onderzoek naar de vertaling van game suspense naar film.

De techniek werd vroeger vaak gebruikt voor special-effects in films, maar is met de komst van digitale effecten redelijk achterhaalt. Tegenwoordig wordt stopmotion veel gebruikt voor kinderseries en liet regisseur Tim Burton zich ook niet tegenhouden om er twee films mee te maken, namelijk: The Nightmare Before Christmas en The Corpse Bride.

Stained zit in het eerste fictie filmblok wat om twaalf uur begint. De dag van de korte film vindt plaats in het Gorcums Museum aan de Grote Markt 17 te Gorinchem op zaterdag 19 januari. Het Film Front Festival gaat de 17 januari van start.

Mijn vorige korte film 'Dial' is op YouTube te bekijken.